Sergio Pérez: "Leren en punten halen nu belangrijkste"

SI202104170155_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez wist in Imola verrassend de tweede startplaats te bemachtigen, vóór teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan kwam uiteindelijk slechts 0.035s tekort op Lewis Hamilton die de pole position greep op het circuit van Imola. Pérez was optimistisch en gaf aan dat leren en punten scoren nu het belangrijkste is voor hem.

"Ik maakte gister een fout in de training, waardoor ik het team hard aan het werk heb gezet. We hebben ons goed hersteld, het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken", liet Pérez na afloop van de kwalificatie weten.

SI202104170182_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Pérez verrast door zijn kwalificatie, nadat hij op vrijdag in de trainingen een zesde en zestiende tijd liet noteren. "Ik had niet verwacht dat we hier vandaag zouden staan. Als je ziet waar we gisteren stonden hebben we ons goed verbeterd met een tweede plek." Toch was Pérez ook kritisch op zijn kwalificatierun. "Ik had eigenlijk de pole position moeten pakken, maar ik maakte een foutje in de laatste bocht."

"Maar morgen doet het er pas toe, ik denk dat alles open ligt. We hebben een andere strategie dan Verstappen en Hamilton, maar het belangrijkste is op dit moment leren en punten halen."

Lees ook: Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez mikt op podium in Imola

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden