Sergio Pérez: "Ongelooflijke dag, heb alles gegeven"

SI202111070771_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez kende een geweldige race in zijn thuisland Mexico. De Red Bull-coureur startte en finishte als derde, maar daar is niet alles mee gezegd. Hij wist gedurende de hele race de pace van Max Verstappen en Lewis Hamilton bij te houden en richting het einde kon de Mexicaan de Brit zelfs even aanvallen. Met zijn derde plek is hij de eerste Mexicaanse coureur ooit die een podiumplek in Mexico heeft gepakt.

"Het is een ongelooflijke dag", begon Pérez na afloop van de race bij het podiuminterview. Onder luid gejuich van zijn thuispubliek tilden de Red Bull-monteurs de Mexicaan op hun schouders. Ook de familie Pérez had haar emoties logischerwijs niet meer onder controle. De vader van Checo rende rond met de Mexicaanse vlag en knuffelde zo goed als iedereen van Red Bull die hij tegenkwam. Met zijn derde plek is Pérez de eerste Mexicaanse coureur ooit die in zijn thuisland op het podium staat.

"Ik heb alles gegeven"

"Ik wilde eigenlijk dat het team de eerste en tweede plek zou pakken. Het was heel close met Hamilton, maar ik had geen kans om hem in te halen", legt Pérez uit. De Mexicaan reed een enorm sterke race en wist de auto's voor hem goed bij te houden. Hij zette alles op alles om het gat naar de Brit te dichten, maar de zevenvoudig wereldkampioen ook daadwerkelijk inhalen lukte net niet. "Ik heb alles gegeven. In de auto kon ik het publiek in het stadion horen, dat was heerlijk. Iedereen steunde me."

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Lees ook: Tost te spreken over hulp Albon: “Verbetering zichtbaar bij Yuki”

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen