Sergio Pérez: "Softs waren slechter dan verwacht"

SI202106250800_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez was de hele race aan het jagen op een podiumplek. De Mexicaan gaf alles om Valtteri Bottas te pakken, maar het lukte net niet. De Red Bull-coureur moest helaas genoegen nemen met een vierde plek op slechts een halve seconde achter de Fin.

"Het is erg jammer", begint Pérez tegenover Ziggo Sport. "Ik denk dat de softs deze race slechter waren dan verwacht. Daar hebben we last van gehad rond het einde van de eerste stint. Daarna hadden we ook nog een hele langzame pitstop, daardoor verloren we een positie."

Jacht op Bottas

De hele race stond in het teken van de jacht op Valtteri Bottas. Pérez kon de podiumplek al ruiken en wilde niets liever dan de Fin op de baan inhalen. Makkelijk was het echter niet, want binnen DRS wist de Mexicaan niet te komen. Het team besloot dan ook om Pérez binnen te laten komen voor een tweede pitstop.

Sergio Pérez / / Red Bull Racing / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Pérez en zijn zoontje in OostenrijkFoto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Toen de Red Bull-coureur weer op de baan kwam, begon de jacht opnieuw. Hij moest een gat van iets meer dan twintig seconden dicht zien te rijden. In het begin leek dat te gaan lukken. Pérez kwam met ongeveer twee seconden per rondje dichterbij, maar toen kwam hij in verkeer terecht. "Ik denk dat het verkeer wat ongelukkig was. Ik verloor meer dan verwacht op bepaalde plekken en daarna kwamen we gewoon één ronde tekort."

Blij voor zijn teamgenoot

Ondanks dat is Pérez blij dat zijn teamgenoot, Max Verstappen, de race gewonnen heeft. Hij hoopt sterker terug te keren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. "Ik ben blij voor het team omdat Max gewonnen heeft, dus dat is goed. We hebben onze best gedaan en wat jammer dat we niet die podiumplek hebben kunnen pakken."

Lees ook: Red Bull gewaarschuwd voor overwinningsviering Verstappen

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen