Pérez start vanuit pitstraat vanwege nieuwe onderdelen

SI202109040144_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez zal de Grand Prix van Nederland beginnen vanuit de pitstraat. De Mexicaan had een slechte kwalificatie waarop het team heeft daarom besloten bepaalde onderdelen te vervangen. De nieuwe onderdelen zijn van een andere specificatie, waardoor vanuit de pitstraat moet starten.

Zaterdag had Pérez geen goede dag. Hij werd zestiende nadat hij veel last had van verkeer tijdens de kwalificatie. Omdat hij toch al zover naar achteren moest starten heeft het team besloten om sommige onderdelen te vervangen. Pérez is overigens niet de enige die vanuit de pitstraat start, ook Nicholas Latifi heeft onderdelen aan zijn Williams laten vervangen na zijn crash in de kwalificatie.

Pérez zal gaan rijden met zijn vierde motor van het jaar. Normaliter staat daar een gridstraf op, maar omdat een deel van die nieuwe motor een gehele nieuwe specificatie is moet hij in Zandvoort vanuit de pitstraat starten. Tijdens de Grand Prix van België startte Pérez ook al vanuit de pitstraat, toen vanwege een crash voordat de race begon. Uiteindelijk werd die race niet meer hervat na een paar ronden achter de safety car.

Om 15.00 uur zendt Grand Prix Radio live het commentaar van Olav Mol uit via GrandPrixRadio.nl!

Lees ook: Carlos Sainz: “Coureurs zijn goed, monteurs zijn legendes”

Lees ook: Sergio Pérez: “We hadden een goede auto”

Lees ook: Alice Powell wint W Series-race Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden