Sergio Pérez: "Verschil in balans aan einde van Q3"

SI202107150896_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez sloot de kwalificatie op Silverstone af met een vijfde plaats. Zijn beste tijd had goed kunnen zijn voor een betere startpositie op zaterdag, maar vanwege het overschrijden van track limits werd die tijd verwijderd. Toch ziet de Mexicaanse coureur nog ruimte voor kansen tijdens de sprintrace.

Tegenover Formula 1 zegt Pérez het volgende over zijn kwalificatie: "Ik ging wijd in bocht 15, en mijn snelste ronde werd verwijderd. Dat is jammer, maar dat zijn de regels"

'Er is nog genoeg te halen'

Pérez was niet helemaal tevreden over de auto in het laatste deel van de kwalificatiesessie. "Aan het einde van Q3 voelde ik een verschil in de balans en kon ik niet alles uit de auto halen", aldus de Mexicaan. Hij voegt eraan toe dat het alleen maar beter kan gaan door de extra kansen van de sprintrace. "We kunnen nog verder naar voren komen op de grid voor zondag, dus er is nog genoeg te halen. Ik kijk uit naar de sprintrace, want het wordt interessant om te zien wat er gaat gebeuren in het nieuwe sprintformat en hoeveel vooruitgang we kunnen boeken in die race."

Lees ook: Hamilton pakt P1 voor sprintrace Groot-Brittannië

Lees ook: Wolff: “Sprintkwalificatie nieuwe uitdaging voor teams”

Lees ook: Verstappen na P2 in kwalificatie: “Veel last van onderstuur”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden