Sergio Pérez: "Voelt goed om weer op het podium te staan"

SI202110100719_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez haalde dit jaar in Frankrijk voor het laatst het podium, maar bij de Grand Prix van Turkije is het hem wederom gelukt om een podiumplek te bemachtigen. De Mexicaan heeft zich bewezen door mooie gevechten te laten zien en uiteindelijk werd hij beloond met een derde plek. 

Pérez heeft tijdens de Grand Prix van Turkije zijn sterke kanten laten zien door te strijden met Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Het waren mooie en vooral spannende gevechten, die hem geholpen hebben om een podiumplek te behalen. "Het was een intense race, voornamelijk de eerste stint waarbij we leuke gevechten hadden met Lewis en Charles", vertelde de Mexicaan bij het podiuminterview. "Het voelt goed om weer op het podium te staan."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Geduld was van belang'

Volgens Pérez was het een race waarbij geduld heel erg van belang was om op het juiste moment te pushen. Daarnaast was bandenmanagement ook ontzettend belangrijk. "Het was een lastige taak om goed met de banden om te gaan." Over het algemeen was het dus een moeilijke race voor Pérez. Hij gaf namelijk ook aan dat hij zich niet comfortabel voelde in de auto. "Hopelijk voel ik mij de volgende keer meer comfortabel in de auto en dan kunnen we de komende zes races ook het podium bereiken."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden