Sergio Pérez: "Zat te lang vast achter Norris"

SI202104290415_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez reed een vrij stabiele race in Portugal. Op een klein incident met Nikita Mazepin na verliep de race zonder problemen. Hoewel de Mexicaan als vierde over de finish kwam, is hij toch niet helemaal tevreden.

"Bij de herstart wilde ik Carlos voorbij, maar ik verloor een positie aan Lando. Ik raakte even buiten de baan doordat ik een verkeerde inschatting maakte", begint Pérez tegenover Formula 1. "Het was heel frustrerend, want dat kostte me mijn race. Ik heb veel rondes achter Lando gezeten. Nadat ik hem inhaalde was de pace goed, maar toen was het al te laat."

Incident met Mazepin

Het werd nog wel even spannend voor Pérez. De Mexicaan reed even aan de leiding omdat hij als enige nog geen pitstop gemaakt had. Daar kwam hij achterblijver Nikita Mazepin tegen. De Rus leek Pérez niet te zien en de twee raakten elkaar bijna. "Het was erg close met Mazepin. Hij kwam naar me toe na de race en zei sorry, hij had me niet gezien."

Perez / Red Bull / Portimao / Portugal 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Hoewel de Red Bull-coureur niet helemaal tevreden is met zijn prestaties dit weekend, ziet hij wel vooruitgang. "Ik was redelijk blij met de auto vandaag, maar er is nog genoeg werk te doen voor Barcelona. Van mijn kant zit ik wel een stuk beter in het ritme en voelt het comfortabeler."

De volgende race zal over een week al plaatsvinden. Dan reist het Formule 1-circus af naar Barcelona voor de Grand Prix van Spanje op 9 mei.

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Lees ook: Coureurs boycotten social media vanwege online haat

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden