Sergio Pérez ziet Mercedes als favoriet op Monza

SI202109040386_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez voorziet een moeilijk weekend voor Red Bull Racing op het circuit in Monza. Vanwege de lange rechte stukken is Mercedes met haar topsnelheid, het te kloppen team dit weekend. 

De triple-header na de zomerbreak wordt komend weekend afgesloten op The Temple of Speed in Monza. Het circuit in Monza is een bijzonder circuit met lange rechte stukken, een paar bochten en drie chicanes. Het is een circuit wat Red Bull Racing de laatste jaren niet goed gezind is. De laatste overwinning dateert dan ook alweer uit 2013 toen er nog met een V8-motor werd gereden. “Monza is een unieke uitdaging”, vertelt Pérez.

“Met de topsnelheid van Mercedes verwacht ik niet dat Monza ons sterkste circuit is"

“Iedereen in de kwalificatie vecht om dicht bij elkaar te zitten voor een goede tow. Als je goed zit, kan dat een wereld van verschil maken. In voorgaande jaren hebben we echter ook gezien dat het een zooitje kan worden, dus het is belangrijk om goed te zitten. Met de topsnelheid van Mercedes verwacht ik niet dat Monza ons sterkste circuit is, maar hopelijk kunnen we ons in het gevecht mengen.”

Sergio Perez / Red Bull Racing / Dutch Grand Prix
Foto: Red Bull Racing / Lars Baron / Getty Images

“Ik hoop op een beter en normaler weekend"

Tijdens het raceweekend in Italië wordt voor de tweede keer dit seizoen het sprintrace-format toegepast. Op het circuit van Silverstone werd dit voor het eerst gedaan en dat werd voor de Mexicaan een weekend om snel te vergeten.

“Ik hoop op een beter en normaler weekend met dit sprintrace-format”, gaat Pérez verder. "De laatste keer dat we hiermee experimenteerden was op Silverstone, waar ik een fout maakte die ons hele weekend ruïneerde. Het verliep niet volgens plan, dus ik kijk uit naar een frisse start en om te zien hoe het ditmaal gaat verlopen”, besluit Pérez.

Lees ook: Horner: “In Zandvoort tiende sneller dan Mercedes"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Lees ook: Sergio Pérez: “P6 haalbaar zonder incident Norris"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden