Sergio Pérez: Van paydriver naar succesvol coureur

door Gijs Leuvenink
Premium update
perez pole position djedda
Premium update

Als de ideale secondant is Sergio Pérez bij Red Bull Racing een gewaardeerde coureur. De Mexicaan kwam ooit de Formule 1 binnen met een grote zak sponsorgeld en werd al bestempeld als paydriver, maar heeft zichzelf ondertussen bewezen als een succesvol coureur. Maar hoe kwam Pérez de Formule 1 binnen?

In Mexico was Sergio Pérez op jonge leeftijd een rijzende ster in de kartwereld. Pérez stapte als zesjarig jongetje uit een rijk gezin in 1996 in de karting en wist zich direct in de kijker te rijden. Meerdere keren zette de uit Guadalajara afkomstige coureur een record op zijn naam om als jongste coureur een overwinning te grijpen. In 2004 ging Pérez zijn droom achterna en vertrok uit Mexico om echt groot coureur te worden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden