Sergio Pérez: Verwachtte Ferrari zo snel

perez spanje gp 2022

Sergio Pérez is niet verrast door de snelheid van de Ferrari's tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Dat vertelde de Mexicaan aan F1.com.

"We hadden echt al het idee dat ze heel snel zouden zijn hier. Het is dus echt geen verrassing voor ons dat ze voor eigen publiek zo snel zouden zijn. Ook de racepace zag er goed uit, dus het wordt een moeilijk verhaal voor ons. Zeker van welke plek ik moet starten", aldus een realistische Pérez.

Hoop op goede tactiek

Pérez ziet wel kansen om dichtbij te komen. "Hopelijk hebben we een goede strategie en kunnen we het zo hun erg moeilijk maken. Als we alles goed kunnen managen dan kunnen we hopelijk meedoen om de voorste plekken, met name het beheersen van de banden gaat hier een sleutel zijn."

Terugvechten

Pérez heeft een penalty waardoor hij vanaf de achterhoede naar voren moet vechten. Of dat op pace gaat lukken betwijfelt de Mexicaan ten zeerste. "De bandendegradatie is op een laag niveau hier. Met de DRS-treinen wordt het inhalen ook bemoeilijkt. Ook de banden gaan daardoor sneller stuk, als je rondjes achter iemand rijdt vreet je de banden op."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen