Sette Camara nieuwe reservecoureur bij Red Bull Racing

1920x1080-Sergio-Sette-Camara-McLaren

Sérgio Sette Câmara keert terug bij Red Bull en is de nieuwe test- en reservecoureur voor Red Bull Racing en AlphaTauri voor 2020.

In 2016 en 2017 maakte Sette Câmara al eerder deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull. Nu keert hij dus terug. In zijn rol zal hij meereizen met het team naar grand prixs en simulatorwerk uitvoeren in Milton Keynes. Tevens wordt hij ingezet bij demo-evenementen. Hij deelt zijn rol met Sébastian Buemi.

"Ik ben ontzettend blij om me bij de Red Bull-familie te voegen als officiële test- en reservecoureur voor het 2020 Formule 1-seizoen naast Sébastian [Buemi, red.]. Ik kijk al F1 sinds ik vijf jaar oud ben en ben dankbaar dat mij deze kans gegeven is om te werken met AlphaTauri en Red Bull Racing," aldus een tevreden Sette Câmara.

Tussen 2018 en 2020 was de 21-jaar oude Braziliaanse coureur nog verbonden aan McLaren als testcoureur. De afgelopen drie jaar reed hij in de Formule 2 waar hij vorig jaar vierde werd. Naast zijn nieuwe rol bij Red Bull, is hij dit jaar ook te bewonderen in de IndyCars bij Carlin.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen