Silly season: 'Red Bull in gesprek met Ferrari over rentree Kvyat'

P-20171021-00089_news

Daniil Kvyat kan in 2019 terugkeren op de Formule 1-grid. De Rus zou in beeld zijn om volgend jaar weer plaats te nemen achter het stuur bij Toro Rosso. Volgens Autosport.com heeft Maurizio Arrivabene tijdens het Grand Prix-weekend in België hierover gesproken met Helmut Marko en Christian Horner van Red Bull Racing.

Het zou een zeer verrassende rentree zijn. Kvyat verloor in 2016 zijn stoeltje bij Red Bull Racing aan Max Verstappen, waardoor hij het seizoen moest afmaken bij Toro Rosso. Vervolgens moest hij daar eind 2017 ook weer het veld ruimen, omdat hij niet kon imponeren. Begin dit jaar kwam hij in dienst bij Ferrari, waar hij actief is als simulatorrijder.

Kvyat zou deze nieuwe kans krijgen bij Toro Rosso, omdat Red Bull op dit moment geen talenten meer in het opleidingsprogramma heeft die klaar zijn voor de Formule 1. Formule 3-coureur Dan Ticktum werd nog wel genoemd als kandidaat, maar wordt door Helmut Marko nog niet rijp genoeg geacht voor het grote werk. Bovendien heeft hij te weinig punten op zijn superlicentie om in aanmerking te komen voor een stoeltje.

Na de bekendmaking van de promotie van Pierre Gasly naar Red Bull heeft Toro Rosso voor volgend jaar twee stoeltjes beschikbaar. Huidig coureur Brendon Hartley lijkt namelijk niet te kunnen rekenen op een langer verblijf bij het team uit Feanza.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden