Silly season: ‘Kubica vervangt Palmer op Spa-Francorhamps’

kubica

Robert Kubica zal Jolyon Palmer bij Renault vervangen tijdens de Grand Prix van België als de Pool bij de komende test goed voor de dag komt en aan alle voorwaarden voldoet. Dat meldt de Duitse boulevardkrant Bild.

De 32-jarige Kubica gaat op 2 augustus tijdens de ‘in-season-test’ op de Hungaroring een sessie afwerken met de huidige Renault-bolide. Eerder werkte de Pool al twee succesvolle tests af met een 2012-auto.

Terugkeer in België

Bild claimt dat als Kubica in Boedapest net zo snel is als in de eerdere tests en hij voldoet aan de FIA-reglementen om in een noodgeval binnen vijf seconden uit de auto te komen, hij op 27 augustus tijdens de Belgische Grand Prix zijn comeback in de koningsklasse van de autosport zal maken.

Kubica moest de Formule 1 de rug toekeren nadat hij op de vooravond van het seizoen 2011 tijdens een rally-ongeval zwaar gewond was geraakt aan zijn rechterarm. Een terugkeer op het hoogste niveau leek uitgesloten, maar sinds de eerste test met de Renault uit 2012 draait de geruchtenmolen rond een comeback overuren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden