Silly season: 'Ook Gutierrez met Williams in verband gebracht'

aa4cf884371064ce7f46cc5b06491be2

Het rijtje kandidaten voor het tweede stoeltje volgend seizoen bij Williams groeit gestaag. Naast Sergey Sirotkin, Robert Kubica, Esteban Ocon en Nyck de Vries, kan nu ook de naam Esteban Gutierrez aan de lijst worden toegevoegd.

De Mexicaan is dit weekend uiteraard te vinden in de paddock van het Autodromo Hermanos Rodriguez en liet daar aan de verzamelde Mexicaanse pers weten dat hij "kans" maakt op het stoeltje naast George Russell.

Hoewel Claire Williams onlangs aangaf dat de tijd van betalende rijders bij het team uit Grove voorbij is, zijn de pesos van Gutierrez natuurlijk meer dan welkom. Zeker na het vertrek van hoofdsponsor Martini aan het einde van dit seizoen en het mislopen van een deal met Rich Energy dat volgend jaar titelsponsor wordt van Haas.

Gutierrez weet zich net als Sergio Perez gesteund door Carlos Slim, de schatrijke Mexicaanse eigenaar van onder andere telecombedrijven Telcel en Claro. Daarnaast is de voormalig coureur van Sauber (2012 – 2014) en Haas (2015) interessant omdat hij dit jaar simulatierijder is bij Mercedes, de motorleverancier van Williams: "Ik werk erg hard bij Mercedes, ben actief in hun simulator en ben erg positief over de toekomst. Ik denk dat ik Formule 1 nog een hoop te bieden heb", aldus de 27-jarige Mexicaan die lovend is over Williams: "Het is een fantastische renstal, één van de meest gerespecteerde teams in de Formule 1."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen