Silverstone overwogen als gastheer duizendste Grand Prix

1920x1080-Silverstone-GP-Groot-Brittannië-2017

Formule 1-eigenaar Liberty Media heeft overwogen om de Britse Grand Prix in 2019 naar april te verhuizen, zodat Silverstone gastheer zou zijn van de duizendste Formule 1-race in de geschiedenis. Vanwege de weersomstandigheden in die periode is afgezien van de verplaatsing van de race.

Dat heeft commercieel directeur Sean Bratches van de Formule 1 in Barcelona gezegd. In 2000 werd de Britse Grand Prix ook in april verreden. Toen regende het zo hevig dat de parkeerplaatsen veranderden in ware modderpoelen.

Weer niet optimaal

"Silverstone was de eerste Grand Prix (in 1950, red.) en we hadden graag gezien dat de duizendste ook op Silverstone zou worden verreden. Maar toen mij werd verteld dat het weer in april niet optimaal is, hebben ze mij dat snel afgeraden", zegt Bratches in gesprek met persbureau Reuters.

De kalender voor 2019 is nog niet bekend, maar het zou kunnen zijn dat de duizendste race in de historie wordt verreden in China. "China is een fantastische plek om te racen. Het is onderdeel van onze toekomst en we zijn enthousiast om daar naartoe te gaan voor deze specifieke race."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden