Snelste tijd voor Piastri in derde vrije training na twee rode vlaggen

mclaren imola

Oscar Piastri was aan het begin van de zaterdagmiddag de snelste tijdens VT3 in Imola. Teamgenoot Lando Norris volgde op de tweede plek, Carlos Sainz finishte als derde. Fernando Alonso en Sergio Pérez eindigden in de bandenstapels.

Zonnige omstandigheden in Imola als de coureurs de laatste voorbereidingen treffen voorafgaand aan de kwalificatie van later vanmiddag. De tribunes rondom het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zijn al goed gevuld, met natuurlijk vooral fans in het rood om de Scuderia aan te moedigen tijdens hun thuisrace. Charles Leclerc wisselde zijn versnellingsbak voor de derde vrije training, deze valt nog binnen de poule en dus krijgt de Monegask geen penalty toegekend. Het team van Ferrari ging door waar hij gister gebleven was, met een derde en vierde plek zijn er kansen om vanmiddag pole position te pakken. Het Italiaanse team moet dan nog wel McLaren zien te verslaan. Het team uit Woking eindigde in de laatste training voor de kwalificatie op de plekken één en twee. Echter konden meerdere teams door twee rode vlaggen maar een paar runs doen of de soft band, een goed beeld waar iedereen staat is er dus niet.

 

Veel schade na crash Alonso

Met nog 35 minuten te gaan verliest Fernando Alonso zijn auto in de een na laatste bocht. De Spanjaard nam bij het ingaan van bocht 18 iets te veel snelheid mee, verloor de achterkant en kwam in de bandenstapels terecht. Aston Martin heeft voor dit weekend een aantal upgrades meegenomen, maar met deze crash zou het kunnen dat Alonso de nieuwe upgrades niet meer tot zijn beschikking heeft voor de kwalificatie en de race. Voor de monteurs wordt het de komende uren hard werken en het is nog maar de vraag of de tweevoudig wereldkampioen kan deelnemen aan de kwalificatie later vandaag.  

 

Problemen Red Bull opgelost?

Het team van Red Bull kende een slechte start van het weekend. Max Verstappen sprak na afloop van de eerste twee trainingen van een hele slechte dag, de Nederlander was op de vrijdag meerdere malen in de grindback te vinden. De Oostenrijkse renstal heeft vergeleken met de vrijdag wat setup-wijzigingen doorgevoerd en daarom begonnen ze ook vroeg aan de derde vrije training. Zowel Verstappen als Pérez reden aan het begin van VT3 op de medium band. De tijden om de Mediums leken al competitiever dan dat gister het geval was. Een echte snelle run op de Soft kwam er niet van door een crash van Pérez. De Mexicaan crashte met nog tien minuten te gaan in de Variante Alta. Pérez pakte teveel curbstone wat ervoor zorgde dat de auto ging stuiteren en zo belandde hij in de muur. De schade lijkt mee te vallen, maar lekker is het zeker niet. Het wordt nog even afwachten of Red Bull de problemen van de vrijdag heeft opgelost. 

 

Lees ook: Noel Léon wint knotsgekke F3-sprintrace

Lees ook: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training in Imola

Lees ook: Charles Leclerc bovenaan tijdenlijst tijdens VT1 voor Grand Prix van Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden