Spa Grand Prix: ‘Nederlanders reizen overal naar toe’

AP-21E7GAAVN1W11_news

De organisatie van de Grand Prix van België maakt zich geen zorgen over de komst van de Nederlandse Grand Prix. De verwachting is dat ook in 2020 het Belgische circuit oranje zal kleuren en dat de race in Zandvoort niet ten koste te gaan van die van België

“De komst van de GP van Nederland zal niet zoveel verschil maken. Ik heb echt het gevoel dat die Nederlandse database met F1-fans nog groeit. Het is heel dichtbij. Nederlanders reizen overal naar toe. Het is ongelooflijk. Op elk circuit zie je oranje, ze reizen ook naar Oostenrijk. Nederlanders gaan natuurlijk naar Zandvoort, maar ze zullen ook naar België en Oostenrijk blijven komen”, laat Stijn de Boever, commercieel directeur van Spa Grand Prix, aan Motorsport.com weten.

Ondanks dat ook dit jaar de race weer enkele miljoenen euro’s verlies maakt, maakt de organisatie zich geen zorgen over de toekomst van de race in de Belgische Ardennen. Door de economische en promotionele waarde van de Grand Prix wordt het verschil door de Waalse overheid bijgelegd. "De Grand Prix verliest ieder jaar zeven miljoen euro, dat weten we. Maar er komt dertig miljoen terug via allerlei belastingen. Er zijn weinig privébedrijven die zeven miljoen investeren om er dertig terug te krijgen. Het is ook reclame, want je bereikt 500 miljoen tv-kijkers. We proberen een beroep te doen op Belgische bedrijven om de race te organiseren. Dat is ook goed voor de economie.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen