Spaanse GP in gevaar na toegenomen coronagevallen

testdag-twee-spanje-2020

De Formule 1 houdt er serieus rekening mee dat de Spaanse Grand Prix alsnog niet door kan gaan. Dat meldt Auto, Motor und Sport woensdagavond. Het aantal coronagevallen is dramatisch toegenomen in Catalonië, waar in het weekend van 16 augustus de Grand Prix op de planning staat. De Formule 1 heeft echter een plan B achter de hand mocht de race gecanceld worden. 

Mocht de Spaanse GP niet doorgaan is het waarschijnlijk dat er een derde race komt op het circuit van Silverstone. Dit heeft als voordeel dat alle teams met de auto's al ter plaatse zijn. Dit vermindert ook het risico op interne nieuwe besmettingen. Hockenheim is een andere optie voor de Formule 1, al begint de tijd daarvoor wel te dringen. Dit heeft te maken dat de bekabeling, om de Grand Prix uit te zenden, nog moet worden gelegd. De bouw van die infrastructuur gaat waarschijnlijk te veel tijd kosten.

Triple header

Verder weet AMuS te melden dat er waarschijnlijk in oktober een triple header wordt gereden in Portimão, Imola en Hockenheim. De Grand Prix in Hockenheim wordt aan dit rijtje toegevoegd als het niet de mogelijke vervanger gaat worden van de Spaanse GP. De volgorde van deze drie Grands Prix moet nog worden bepaald.

Het is nog steeds de bedoeling dat het seizoen wordt afgesloten in Bahrein en Abu Dhabi. Hoe de ruimte daarvoor wordt ingevuld is nog niet duidelijk.

Update: In gesprek met Motorsport.com heeft een woordvoerder van het Circuit de Barcelona-Catalunya laten weten dat er geen reden is om te denken dat de Grand Prix van Spanje niet door kan gaan. "Alles gaat zoals gepland verder. We hebben geen last van de beperkingen. Alles wordt gecontroleerd aan de hand van protocollen van de F1, de FIA en het circuit, die zeer strikt zijn."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen