Startgrid op z’n kop in last-minute shootout Moto3-kwalificatie

180825_GBR_Moto3_digiannantonio

Het vallen van de finishvlag is nooit een garantie. Zeker niet in de uiterst competitieve Moto3-klasse. In de kwalificatie voor de Britse Grand Prix ging in de slotseconden de startgrid compleet op z’n kop. Toen de geblokte vlag werd gezwaaid als teken dat de sessie op het circuit van Silverstone klaar was, waren vrijwel alle rijders nog bezig aan een snelle ronde.

Op dat moment was de stand voor de voorste twee rijen: Fabio DiGiannantonio – Gabriel Rodrigo – Marco Bezzecchi – Aron Canet – Philipp Oettl – Jorge Martin. Een halve minuut later was er niets van over. Kampioenschapsleider Bezzecchi ging onderuit en kon dus geen snelle tijd meer rijden. Hij vond zijn naam uiteindelijk terug op plaats 11; op rij 4 dus in plaats van rij 1. Aron Canet kukelde eveneens uit de top, van de vierde plaats naar de dertiende.

https://twitter.com/i/status/1033327406495526912

De grote winnaars van de last-minute shootout op Silverstone werden DiGiannantonio’s teamgenoot Jorge Martin, die vanaf de zesde plaats opschoof naar de poleposition, voor Jaume Masia (van P10) en Lorenzo dalla Porta (van P 14). De tweede startrij voor de Moto3-race, die zondagochtend om 12.00 uur Nederlandse tijd begint, bestaat uit Albert Arenas (van P12), Di Giannantonio (van P1) en Tatsuki Suzuki (van P13).

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden