Officieel: Domenicali wordt nieuwe CEO Formule 1

Domenicali

Stefano Domenicali volgt in januari volgend jaar Chase Carey op als CEO van de Formule 1. De Italiaan staat vooral bekend om zijn periode bij Ferrari als teambaas tussen 2008 en 2014.

De voormalig teambaas van Ferrari zal in januari de rol overnemen van Chase Carey, die sinds 2017 de functie bezette. Hiermee verdwijnt Chase overigens niet uit de Formule 1; hij zal een andere rol innemen.

Stefano Domenicali arriveerde in 1991 bij Ferrari en in 1998 werd hij sportief directeur bij het Italiaanse merk. In 2008 volgde de periode als teambaas, waar hij met een constructeurstitel Ferrari's laatste titel meemaakte. Tot 2014 bleef hij die functie behouden, alvorens Marco Mattiacci hem verving als teambaas. In de daaropvolgende periode was Stefano actief bij onder andere Audi en Lamborghini en ook behield hij nog een rol als voorzitter van de commissie voor single seaters.

In zijn nieuwe rol zal Stefano weer herenigd worden met Jean Todt en Ross Brawn. Jean Todt is de huidige baas van de FIA en Ross Brawn is actief als managing director van de Formule 1. Jean Todt heeft inmiddels al gereageerd op het feit dat de Formule 1 vanaf volgend jaar een nieuwe CEO heeft.

https://twitter.com/JeanTodt/status/1309495556708990982

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden