Steiner: "Analyseren waarom we veel performance zijn kwijtgeraakt"

Steiner-melbourne

Voor het Formule 1-team van Haas is het 2020-seizoen er een die nog niet op rolletjes loopt. Het afgelopen raceweekend in Spanje had Haas een goede pace op de vrijdag. Op de zondag was die snelheid echter totaal verdwenen. In gesprek met Formula1.com gaat teambaas Guenther Steiner verder in op de problemen van zijn team. 

"We weten dat we niet de beste auto hebben. Op de ene dag de beste auto hebben (de vrijdag red.) en op de andere dag de slechtste (de zondag red.)... ik denk dat we het allemaal met een korrel zout moeten nemen", stelt Steiner. Zijn Amerikaanse team heeft in zes races tijd slechts één punt weten te pakken. Haas staat daarmee op de een na laatste plek in het constructeurskampioenschap.

Verschillende strategieën

"We moeten uitzoeken waarom we van vrijdag naar zondag zoveel performance kwijtgeraakt zijn", legt Steiner uit. "De rondetijden op vrijdag waren echt. Op zondag reden we twee seconden langzamer dan op vrijdag, dat is gewoon raar."

De Amerikaanse renstal gaat de data van de aerodynamica analyseren om te kijken of daar een mogelijke oorzaak voor de problemen te vinden is. Tijdens de Grand Prix van Spanje hanteerde het team een andere strategie voor Kevin Magnussen dan voor Romain Grosjean. De Deen (Magnussen) finishte daardoor als vijftiende voor Giovinazzi, Russell, Latifi en zijn eigen teamgenoot Grosjean.

Licht aan het eind van de tunnel?

Hoewel er dit jaar geen updates voor de Haas-bolides komen, heeft Steiner toch nog hoop dat de situatie beter wordt voor zijn team. "Het volgende raceweekend (Spa red.) vindt er hopelijk een verandering plaats in het motorreglement (afschaffing gebruik party modus red.). Dat maakt misschien een verschil. Het zou alles een beetje moeten egaliseren. Verder proberen we gewoon altijd qua set-up alles uit de auto te krijgen."

Lees ook: Pirelli stelt tests voor 2021-banden uit tot eind seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden