Steiner haalt geen voldoening uit strijd met Ferrari

01_199A9108

Guenther Steiner haalt geen voldoening uit het feit dat zijn coureurs, tijdens de Grand Prix van België, konden strijden tegen Ferrari. 

Het team van Haas wist met Romain Grosjean en Kevin Magnussen als respectievelijk vijftiende en zeventiende te eindigen. Grosjean finishte op slechts vier seconden van Sebastian Vettel en in de slotfase van de Grand Prix wist Charles Leclerc hem pas te passeren.

Ondanks dat er gestreden kon worden tegen Ferrari, vertelt Steiner dat hij er geen plezier aan heeft beleefd.

''Je haalt er natuurlijk een beetje voldoening uit, je bent tenminste aan het racen'', legt Steiner uit aan Motorsport. ''Maar om eerlijk te zijn, niemand komt hier om te proberen iemand te verslaan voor de twaalfde of dertiende positie. Daarvoor kom je hier niet.''

''Als je er op zondag bent en tegen iemand racet, voel je er opgewonden over, maar als je erover nadenkt doe je iets wat niet erg bevredigend is. Iemand racen waar het ook op dit moment niet lekker gaat, daar haal ik geen voldoening uit.''

Tijdens de race in België werd het pijnlijk duidelijk dat de Ferrari-motor snelheid tekort kwam. Voor de Grand Prix van Italië voorspelt Steiner dat het een grote uitdaging voor zijn team wordt.

''Monza zal zeker een grote uitdaging worden. We gaan gewoon het hele weekend ons best doen om het beste uit alles te halen wat we hebben. Dat is wat we moeten doen in deze positie'', besluit Steiner.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden