Steiner: ''Haas F1 is er om in de Formule 1 te blijven''

door Hidde Wissels
Steiner_XPB_1008418

Guenther Steiner heeft in de Vodcast van SkysportsF1 aangegeven dat Haas F1, ondanks de financiële zorgen vanwege het coronavirus, er is om actief te blijven als renstal in de Formule 1. 

Teameigenaar Gene Haas wou het eerste gedeelte van het nieuwe Formule 1-seizoen gebruiken om, na een teleurstellend 2019, te beoordelen of hij mét Haas actief wil blijven in de koningsklasse van de autosport.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er nog geen Grand Prix is verreden in 2020. Dat heeft er voor gezorgd dat de Formule 1 en de tien teams in een kwetsbare situatie terecht zijn gekomen. Geen races betekent geen inkomsten wat een extra financiële druk uitoefent op alle betrokken partijen.

''Als we achttien races kunnen gaan rijden dit jaar, wat nu het plan is, dat zitten we goed voor dit jaar'', begint Steiner. ''Ik denk dat we hier zijn om te blijven. Ik heb bijna elke dag contact met Gene. Hij wil betrokken zijn bij wat er gebeurt en hij lijkt op een goede plek te zijn. We moeten gewoon ijverig zijn. Het budgetlimiet brengt brengt de teams competitief dicht bij elkaar. Als we oplossingen vinden voor de korte- en de lange termijn dan is Gene gelukkig.''

De huidige situatie en het nieuwe technische reglement in 2022 zullen ook van grote invloed zijn op de uiteindelijke beslissing van de Amerikaanse zakenman.

''Net als wij allemaal weet hij niet wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren en of we al dan niet races houden dit jaar'', legt Steiner uit op de officiële Formule 1-website. ''Hij wacht graag langer, maar zoals elke zakenman, blijf je niet eeuwig wachten. Laten we hopen dat we de komende maanden een beter beeld krijgen van de nabije toekomst, hopelijk blijft de situatie niet zo als die nu is.''

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen