Steiner onder de indruk van werklust Mick Schumacher

1018369196-LAT-20201202-GP2016_123431_ONZ7368-832

Formule 2-kampioen Mick Schumacher heeft in Abu Dhabi zijn eerste meters in de Formule 1 gemaakt bij het team van Haas. Teambaas Guenther Steiner is goed te spreken over de jonge Duitser. "Hij is bereid om hard te werken en pikt snel dingen op", stelt Steiner tegenover Motorsport.

Volgens de Duitser is het essentieel dat een jonge coureur hard werkt. "Voor jonge coureurs is er nogal wat om op te pakken. Vooral als je voor een Formule 1-team actief bent en al helemaal als je achternaam Schumacher is."

Een harde werker

Er ligt best wat druk op de schouders van de jonge Schumacher, maar Steiner heeft er alle vertrouwen in dat de 21-jarige daarmee om kan gaan. "Er zijn vele ogen op hem gericht. Om daar goed mee om te kunnen gaan, moet je veel vertrouwen hebben. Schumacher presteerde de hele week goed." De jonge Duitser nam in Abu Dhabi de eerste vrije training voor zijn rekening en nam daarnaast ook deel aan de Young Driver Test die na het laatste raceweekend plaatsvond.

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool / Andy Hone / LAT Images

Naast een goede werkhouding is Schumacher volgens Steiner goed in staat om samen te werken met de engineers. "Hij heeft enorm goed samengewerkt met zijn engineers. Zijn communicatie was erg duidelijk", vertelt Steiner. De teambaas stelt 'dat hij meer op Schumachers omgang met de engineers heeft gelet dan op zijn prestaties op het circuit'.

Geen fouten maken

Die prestaties waren overigens ook helemaal niet slecht, zo liet Steiner weten. "We hebben geen druk op hem gelegd om te presteren. Ik heb echter wel tegen hem gezegd dat hij geen fouten moet maken. Dat werpt je namelijk terug in het proces." Fouten maken deed Schumacher echter niet. "Hij heeft het goed gedaan en wist precies waar hij tijd verloor ten opzichte van andere coureurs", concludeert Steiner.

Mick Schumacher zal vanaf 2021 actief zijn in de Formule 1 als rookie bij het team van Haas. Daar zal hij plaatsnemen naast Nikita Mazepin, die ook de overstap van de Formule 2 naar de Formule 1 maakt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden