J6I9475-244

Haas-teambaas Guenther Steiner sluit niet uit dat we Kevin Magnussen of Romain Grosjean aankomend seizoen nog een keer terug zullen zien tijdens een Grand Prix. De twee reden afgelopen seizoen hun laatste races in de Formule 1, omdat Haas in 2021 verder gaat met twee nieuwe coureurs.

"Ik denk dat we ook dit jaar weer een derde coureur achter de hand moeten houden net als afgelopen jaar door Covid-19. Als je ooit een keer een derde coureur nodig hebt, dan is het nu", liet Steiner weten tegenover motorsport.com. Het team start 2021 met de jonge Mick Schumacher en de omstreden Nikita Mazepin.

Contact met Magnussen en Grosjean

Steiner heeft nog altijd veel contact met oud-coureurs Magnussen en Grosjean. "Ik heb Romain recent nog een berichtje gestuurd omdat ik iets aan hem wilde vragen. Kevin sprak ik toen we in Daytona waren", begint Steiner. "Aan alle goede dingen komt een einde in het leven, maar we hebben nog steeds een goede band. Ik ben heel blij dat ze nog steeds kunnen doen wat ze leuk vinden."

Magnussen is tegenwoordig te zien in het IMSA Sportscar Kampioenschap en Grosjean wist een plekje te bemachtigen in de IndyCar. Beide coureurs zouden dus niet op vaste basis mee kunnen reizen, maar ze zouden nog steeds opgeroepen kunnen worden als ze verder geen andere verplichtingen hebben.

mick-700x394
(c) Haas Media Pool

"Ik zou het niet erg vinden als ze vrij zijn. Ik denk dat ze allebei blij zullen zijn om terug te komen. Ik heb het ze niet gevraagd, maar we zijn met een goed gevoel uit elkaar gegaan", aldus Steiner. Grosjean liet al eerder weten open te staan voor een telefoontje. "Voor mij is het een gesloten boek, maar ik zeg nooit nooit. Als er een goede kans voorbij komt in de Formule 1, spring ik graag bij", liet de Fransman weten.

Fittipaldi als optie

Ook de optie van Pietro Fittipaldi als derde coureur sluit Steiner niet uit. De jonge coureur verving Romain Grosjean de laatste twee races van het seizoen, toen de Fransman moest herstellen na een hevige crash op het circuit van Bahrein. "We hebben geen haast om nu iemand te benoemen. Natuurlijk praten we ook met Pietro. Maar nogmaals, wij hebben geen haast, en hij heeft zelf ook geen haast."

Lees ook: Pierre Gasly is jarig: Van pechvogel naar held in Monza

Lees ook: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden