'Sterk verbeterde Honda-motor mogelijk al in Hongarije inzetbaar'

AP-1ZT9WSVTW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Honda komt mogelijk nog voor de zomerstop met een flinke motorupdate. Volgens verschillende media verwacht Honda met de nieuwe krachtbron, die mogelijk al tijdens de Grand Prix van Hongarije kan worden ingezet, op hetzelfde niveau als Mercedes te zitten.

De nieuwe krachtbron, de vierde van het seizoen, beschikt naar verluidt over 25 pk meer vermogen dan de huidige motor. Daarmee verwacht Honda Mercedes bij te halen, maar Ferrari zou dan nog wel over meer pk's beschikken.

Volgens onder meer AS en Auto Motor und Sport stond de update oorspronkelijk voor de Belgische Grand Prix gepland, maar overweegt Honda nu om die update naar voren te halen. De Grand Prix van Hongarije is op zondag 4 augustus de laatste race voor de zomerstop.

Wanneer Honda de nieuwe update doorvoert  komt dat Max Verstappen en Pierre Gasly op een gridstraf van minstens tien plaatsen te staan. De twee Red Bull-coureurs zitten al aan het maximum aantal gebruikte motorcomponenten.

Toro Rosso-coueurs Alex Albon en Daniil Kvyat, die ook zijn voorzien van een Honda-krachtbron, incasseerden eerder dit seizoen al gridstraffen omdat zij hun motorenlimiet hadden overschreden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen