Stoffel Vandoorne vond het geen leuke wedstrijd

H0EVfGK1ouviJ7fSn2g66ntI0OtdaaCR__1ST7760

Stoffel Vandoorne heeft weinig plezier beleefd aan de Grand Prix van Monaco. De Belg werd na een lastige race veertiende. Met name de eerste stint op de ultrasofts heeft de McLaren-coureur veel tijd gekost.

"Het was geen leuke wedstrijd. De eerste stint op ultrasofts was heel moeilijk met de bandenslijtage. Daar moesten wij het verschil maken. In de eerste stint hoopten wij langer door te kunnen dan de anderen. Dat was uiteindelijk niet mogelijk. Als je ziet waar Nico Hülkenberg is geëindigd, daar hadden wij ook net voor of achter kunnen zitten. Wij zaten op dezelfde strategie", laat Vandoorne aan Motorsport.com weten.

Vandoorne was ook niet tevreden met de timing van de pitstop. De Belg moest langer buiten blijven om Max Verstappen op te houden om Alonso voor de Nederlander te houden. "We hebben wat te lang gewacht en heel wat plaatsen verloren. Inhalen was daarna niet meer mogelijk. Monaco is Monaco. Zelfs als je veel sneller bent dan de wagens voor je weet je dat inhalen moeilijk is."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden