but_mon

Humor kan je ze niet ontzeggen bij de FIA. De heren van de internationale autosportfederatie hebben in al hun wijsheid besloten om Jenson Button een gridstraf van drie plaatsen te geven voor zijn aanrijding met Pascal Wehrlein, gisteren tijdens de Grand Prix van Monaco. Die straf geldt voor een volgend optreden van Button dit seizoen in de Formule 1.

De McLaren-rijder reed bij Portier vol in de zijkant van de Sauber van Wehrlein die gelanceerd werd en op zijn zijkant tegen de vangrail belandde. Een fout van Button zo oordeelde de raceleiding. Naast de gridstraf krijgt de wereldkampioen van 2009 ook twee strafpunten op zijn racelicentie.

Button verving gisteren eenmalig Fernando Alonso die meedeed (en jammerlijk uitviel) aan de Indy 500. Aangezien de straf een persoonlijke is en dus niet - zoals bij het vervangen van onderdelen - gekoppeld is aan een auto, is het maar de vraag of Button ‘m ooit gaat verzilveren.

Ook de Mexicaan Sergio Perez werd bestraft. De Force India-coureur reed Daniil Kvyat in de wielen en kreeg daarvoor tien seconden straf en twee strafpunten op zijn licentie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen