Strategische motorwissel voor Charles Leclerc

3639737

Ferrari zal Charles Leclerc in Miami voorzien van een nieuwe motor, zo meldt Motorsport.com Italië. Naar verluid is het een strategische keuze en niet omdat er problemen waren met de eerste krachtbron van Leclerc.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op de kalender en Ferrari is erop gebrand om concurrent Red Bull Racing te verslaan. Mattia Binotto liet eerder al weten dat zijn coureurs in Miami met een medium tot low downforce-pakket zullen rijden, om zo hogere topsnelheden te kunnen behalen.

De Italiaanse renstal was van plan de krachtbronnen pas in Barcelona te wisselen, maar Carlos Sainz werd in Imola al voorzien van een nieuwe motor, nadat er een alarm af was gegaan. De motor van de Spanjaard bleek achteraf niet beschadigd en kan tijdens de vrije trainingen gewoon gebruikt worden.

Krachtiger en betrouwbaarder

De wisseling van krachtbron voor Leclerc is echter geen gevolg van problemen. De nieuwe verbrandingsmotor is krachtiger en volgens de tests is ook de betrouwbaarheid verbeterd. Ferrari maakt daarom waarschijnlijk de strategische keuze voor de wissel, om zo sterk voor de dag te komen op het nieuwe circuit van Miami en grootste concurrent Red Bull Racing voor te blijven. Een groot pakket met updates voor de F1-75 verwacht men pas voor de Grand Prix van Spanje te installeren.

Lees ook: Alice Powell aangesteld als mentor bij Alpine Academy

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Mercedes gebruikt Miami om te experimenteren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen