Mercedes gebruikt Miami om te experimenteren

door Frederique van Grinsven
Mercedes George Russell GP Imola zondag

Mercedes is druk bezig een nieuw ontwikkelingspad in te slaan met de W13, nu dat het no-sidepods concept niet blijkt te werken. Toto Wolff laat weten dat het team Miami zal gebruiken om te experimenteren met de verschillende richtingen die ze hebben bedacht voor het verbeteren van de auto.

Afgelopen Grand Prix van Emilia-Romagna verliep stroef voor het team uit Brackley. Hoewel George Russell een P4 bemachtigde, liet hij na afloop weten nek- en rugklachten te ervaren door het zware op en neer stuiten van de auto, het beruchte porpoising. Lewis Hamilton finishte P13 op een ronde achterstand.

Testen in Miami

"Sinds we terug zijn uit Italië, hebben we zoveel mogelijk geleerd van het weekend en tegelijkertijd is ons leren voortgezet in de windtunnel en simulaties." laat Wolff weten in zijn vooruitblik naar het weekend in Miami.

"We hebben verschillende richtingen gevonden om de auto te verbeteren en we zullen experimenten uitvoeren in Miami om die simulaties te testen en hopelijk [de upgrades] voor de komende races te bevestigen." 

Wolff Mexico 2021

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

F1 aan Tafel

Mercedes heeft dus tot op heden nog geen oplossing kunnen vinden. "Misschien kunnen ze niet anders dan een nieuwe auto bouwen." zegt oud-Formule 1 coureur Gijs van Lennep tijdens de wekelijkse podcast F1 aan Tafel. "Het is echt een fout van Mercedes geweest. Ze moeten iets doen en misschien krijgen ze het voor elkaar."

Lees ook: Lewis Hamilton is blij met populariteit van F1 in Amerika

Lees ook: Tony Brooks overlijdt als laatst overgebleven winnaar van jaren 50

Lees ook: F1 aan Tafel: Misschien moet Mercedes een nieuwe auto bouwen

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen