Lewis Hamilton is blij met populariteit van F1 in Amerika

3639737

Lewis Hamilton is één van de vele coureurs die blij is dat de Formule 1 eindelijk stijgt in de populariteit van het Amerikaanse volk. Met de Grand Prix van Miami op komst en een grand prix in Las Vegas volgend seizoen lijkt de Formule 1, Amerika te hebben 'gekraakt' volgens de zevenvoudig wereldkampioen. Hij kijkt er dan ook naar uit om dit weekend in Amerika te racen.

Hamilton zegt dat hij is opgegroeid met Formule 1 en daardoor altijd heeft geweten hoe fantastisch de sport is. Hij zag daardoor ook een afstandelijkheid tussen de Formule 1 en Amerika, terwijl het land wel IndyCar en NASCAR omarmt. Hij zegt dat er veel sportfans zijn en hij kijkt daarom ook uit naar de fans die de race in Miami bezoeken. "Het gaat een enorme ervaring worden voor iedereen. Voor ons coureurs, de racefans die de race bezoeken en degenen die thuis kijken en de fans die misschien naar Miami vliegen om de race te bezoeken en nog nooit bij een race zijn geweest", zegt Hamilton. 

Promotie

Hamilton is eerder naar Amerika gevlogen om de aankomende race in Miami te promoten en de Formule 1 wat meer op de kaart te zetten. Niet alleen de zevenvoudig wereldkampioen is door de Formule 1 ingezet om de sport wat meer te promoten. Daniel Ricciardo bracht eerder deze week een bezoekje aan Trevor Noah om daar te praten over zijn seizoen en deed zijn beruchte 'shoey' met de presentator van de talk show.

Hamilton schoof aan bij Good Morning America om over de sport te praten en de diversiteit van F1. Daar gaf hij toe dat de sport vooral tijdens de pandemie is gegroeid in populariteit door de Netflix show Drive to Survive. De toevoeging van de grand prix in Miami en volgend seizoen in Las Vegas is daarom iets voor de Amerikaanse fans en de coureurs om naar uit te kijken en zet de sport goed op de kaart. "Amerika heeft ons veel te bieden", aldus Hamilton.

Lees ook: Sebastian Vettel: F1 moet minder afhankelijk worden van DRS

Lees ook: Max Verstappen rijdt GP Miami met speciale helm

Lees ook: F1 aan Tafel kijkt uit naar GP van Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen