Sebastian Vettel: F1 moet minder afhankelijk worden van DRS

door Jay Hartman
Sebastian Vettel in de garage Imola 2022

Sebastian Vettel vindt dat de Formule 1 minder afhankelijk moet worden van de DRS. Omdat de huidige auto's al veel beter en langer andere auto's kunnen volgen zetten Vettel en eerder Christian Horner hun vraagtekens bij de handigheid van de DRS.

Vettel zegt dat de coureurs nu meer afhankelijk zijn van de DRS dan voorheen. Het Drag Reduction System is bedoeld als hulpmiddel maar wordt nu meer cruciaal voor de coureurs om anderen in te halen vindt de Aston Martin-coureur. Door het gebruik van de DRS kunnen coureurs nu op een betere manier andere coureurs volgen zonder dat ze bandenslijtage oplopen of minder grip krijgen.

Terughoudend met DRS

Vettel zegt daarom dat hij zelf wat terughoudender is met zijn gebruik van de DRS. De Duitser zegt dat het voelt alsof de DRS de enige manier is waarop coureurs nu kunnen inhalen. Hij wil dan ook kijken of er zonder DRS nog steeds goed geracet kan worden. Vettel vindt dat coureurs moeite moeten doen voor een inhaalactie in plaats van rekenen op een DRS-zone op de baan. Red Bull teambaas Christian Horner zei eerder ook al geen fan te zijn van de huidige reglementen in combinatie met de DRS. Net als de Aston Martin-coureur waarschuwde Horner al voor kat-en muisspelletjes tussen de coureurs.

Vettel geeft net als Horner het voorbeeld van Charles Leclerc en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië die beiden voor het detectiepunt van de DRS-zone afremden zodat de ander geen DRS kon krijgen voor een inhaalactie. "Dat is een ander soort racen en ik vindt niet dat we die kant op moeten gaan", aldus Vettel. 

Lees ook: Coureurs eens met Verstappen over veranderen weekendformat

Lees ook: Max Verstappen rijdt GP Miami met speciale helm

Lees ook: F1 aan Tafel kijkt uit naar GP van Miami

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen