Coureurs eens met Verstappen over veranderen weekendformat

Sebastian Vettel en Max Verstappen op de grid tijdens GP Abu Dhabi 2022

Meerdere coureurs zijn het eens met de uitspraken van Max Verstappen dat het huidige weekendformat van de races veranderd moet worden. Sebastian Vettel vindt net als Verstappen dat de raceweekenden niet korter zijn ondanks het schrappen van de mediadag op donderdag. 

Vettel vindt dat er een betere manier moet komen voor de media om ook de coureurs tevreden te houden met de mediaverplichtingen. Het format van de raceweekenden werd voor het huidige seizoen omgegooid zodat er een korter weekend was en het personeel op de donderdagochtend nog kon afreizen naar het circuit. Hij is van mening dat de mediaverplichtingen voor de coureurs wat leuker moeten worden gemaakt zodat ze niet de hele tijd dezelfde vragen voor hun neus krijgen. Hij zegt dat de meeste coureurs nu met tegenzin naar de tv-pen lopen. 

Sebastian Vettel praat met de media in Imola 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Minder tijd met engineer

Ook F1-rookie Guanyu Zhou vindt dat het weekendformat aangepast moet worden. Ondanks het feit dat hij nog niet met het oude format heeft gewerkt, maar heeft wel het een en ander kunnen meemaken als testrijder voor Alfa Romeo. Hij zegt dat het format vooral aangepast moet worden omdat hij minder tijd kan spenderen met zijn engineer om over bijvoorbeeld de afstelling van zijn auto te praten. Dat zou wel een van de voordelen moeten zijn van het nieuwe format. 

Verstappen zei tijdens het raceweekend van de Grand Prix van Emilia-Romagna dat de donderdag nog steeds een dag met verplichtingen is voor de meeste coureurs. Dat terwijl de donderdag nu niet meer als officiële dag van het raceweekend wordt beschouwd. Daarnaast komen sommige coureurs nu eerder naar het circuit op de vrijdag om aan hun mediaverplichtingen te voldoen. Kortom, het format heeft niet geholpen voor de meest coureurs volgens Verstappen en daar zijn Vettel en Zhou het mee eens. 

Lees ook: Max Verstappen rijdt GP Miami met speciale helm

Lees ook: F1 aan Tafel kijkt uit naar GP van Miami

Lees ook: Günther Steiner: Maak liever fouten dan dat ik niks doe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen