Günther Steiner: Maak liever fouten dan dat ik niks doe

03 mei 2022 door Tim Koenders
Günther Steiner Haas

Günther Steiner maakt liever een fout dan dat er geen keuze wordt gemaakt. Volgens de teambaas van Haas heeft het geen zin om ergens over te blijven overleggen. Op die manier is er volgens de Italiaan helemaal geen vooruitgang.

Günther Steiner, teambaas van Haas, is een zeer uitgesproken persoonlijkheid in de Formule 1 paddock. Door de Drive to Survive serie hebben veel mensen kunnen zien hoe de teambaas achter de schermen met het team omgaat. Hieruit was duidelijk te zien dat Steiner het niet vervelend vindt om iemand te zeggen waar het op staat. Zijn uitgesproken mening vindt hij persoonlijk erg belangrijk. In een interview met Crash.net geeft hij aan dat hij zijn manier van werken dé beste manier vindt om een team te leiden.

Günther Steiner / Haas / Grand Prix van Bahrein
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Leren van je fouten

“Als iedereen me maar vertelt wat ik graag zou willen horen hoe komen we dan verder? Als ik denk dat iets fout is zeg ik het. Als jij mij kunt vertellen wat ik fout zie moet je het ook zeggen, dat vind ik ook prima.” Steiner staat dus open voor iedere mening maar het is wel belangrijk dat dit niet te veel tijd kost. “Soms moet ik een discussie ook beëindigen. Wij mensen discussiëren soms over dingen die niet eens een discussie waard zijn. Dan kun je beter gewoon een beslissing nemen die achteraf misschien niet de juiste is dan geen beslissing nemen en maar blijven overleggen.” Steiner krijgt volledige steun van Gene Haas als het gaat om de manier van werken. “Normaal gesproken word je beoordeeld op je beslissing. Wij denken wanneer iets fout gaat alleen maar aan hoe we het de volgende keer wel goed kunnen doen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Mercedes moet niet janken”

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

03 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen