Alice Powell aangesteld als mentor bij Alpine Academy

04 mei 2022 door Jay Hartman
Alice Powell becomes Talent Identification & Development Mentor for Alpine Academy

W Series-coureur Alice Powell is door Alpine aangesteld als mentor bij de Alpine Academy en hun programma voor talentvolle coureurs. Ze is daar benoemd tot Talent Identification en Development Mentor. 

Powell zal zich bij de Alpine Academy ontfermen over de vrouwelijke coureurs die zich hebben algemeld bij het programma. Ze zal hen begeliden op het gebied van fitness, carrièrekeuzes en kansen in de autosport. Abbi Pulling zal een van die coureurs zijn. Pulling schreef in maart geschiedenis door in een Formule 1-auto te rijden in Saoedi-Arabië en maakt dit jaar haar debuut in W Series. Powell rijdt dit seizoen ook zelf in het kampioenschap bij Click2Drive Bristol Street Motors Racing. Vorig jaar werd Powell tweede in het kampioenschap achter Jamie Chadwick. 

Voorbeeldrol

Powell is blij met haar aanstelling door Alpine en zegt dat haar rol enorm belangrijk is voor beginnende vrouwelijke coureurs in de autosport. "Mentorschap is erg belangrijk. We moeten de mentaliteit van jonge vrouwen veranderen dat deze kansen echt bestaan en hen tegelijkertijd de veerkracht geven om deze kansen aan te grijpen met beide handen", aldus Powell.

Powell zegt ook dat deze rol voor haar ook nuttig is om meer te leren in de autosport. Ze vindt dat ze hierdoor een grotere voorbeeldrol heeft voor andere jonge vrouwen. Directeur van de Alpine Academy Julian Rouse sluit zich daarbij aan. "Haar rol om jonge racers, met name vrouwelijke coureurs, te identificeren en hen vervolgens door haar eigen ervaring te begeleiden is ongelofelijk nuttig en geruststellend voor potentiële talenten die we nu zien."

Lees ook: Lewis Hamilton is blij met populariteit van F1 in Amerika

Lees ook: Tony Brooks overlijdt als laatst overgebleven winnaar van jaren 50

Lees ook: F1 aan Tafel: Misschien moet Mercedes een nieuwe auto bouwen

04 mei 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen