RBR-Team-Photo-II-468

Mede door het uitvallen van beide Mercedessen en Red Bull-coureur Daniel Ricciardo zag de top tien van de Grand Prix van Oostenrijk er gisteren ietwat anders uit dan tijdens een reguliere race.

Met name Haas deed het gisteren buitengewoon goed: de veelgeplaagde Romain Grosjean finishte als vierde, met niet ver achter hem op een vijfde plaats teamgenoot Kevin Magnussen. Dubbel feest dus bij Haas dat gisteren zijn vijftigste Grand Prix Formule 1 reed. Door de 22 punten stijgt Haas naar de vijfde plaats in het klassement, vlak achter Renault. "Het is een fantastisch weekend voor het team. We mogen trots zijn op het werk dat we hebben verzet. Het was een geweldige dag, een geweldige vijftigste race. Om dan als vierde en vijfde te finishen, wat kan je nog meer wensen?"

Ook Force India had gisteren wat te vieren: de Engels-Indiase stal reed de 200ste Grand Prix sinds het in 2008 de boedel overnam van Spyker. Esteban Ocon en Sergio Perez zetten de feestvreugde luister bij met een zesde en zevende plaats, goed voor 14 broodnodige punten, waarmee McLaren in het vizier komt.

DhFd6iPW0AEax6V-700x268
(c) Sahara Force India

Met name de prestatie van Perez was van bijzondere klasse. De Mexicaan was op P15 gestart: "We hebben ons geweldig naar voren weten te vechten. Natuurlijk waren er veel uitvalbeurten, maar met een prima strategie konden we daar optimaal van profiteren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen