Szafnauer haalt uit naar Renault na gedwongen vertrek

door Patrick Wuite
alpine2023

Otmar Szafnauer heeft in een interview met SiriusXM stevig uitgehaald naar het Renault-management en in het bijzonder naar Renault-topman Luca de Meo. Volgens de Roemeen begrijpt het Renault-management niet hoe het succesvol kan zijn in de Formule 1. 

Het sloeg in als een bom. Op de vrijdag van de Grand Prix van België werd bekend dat teambaas Otmar Szafnauer, sportief directeur Alan Permane en technisch directeur Pat Fry na het weekend zouden vertrekken bij het team van Alpine. Zeker het gedwongen vertrek van Szafnauer deed veel wenkbrauwen fronsen. De Roemeense Amerikaan, die in het verleden werkzaam was bij onder andere Honda en Aston Martin in de Formule 1, was slechts anderhalf jaar de teambaas van de Franse equipe. Met Szafnauer als teambaas hoopte Alpine binnen 100 races wedstrijden te winnen, iets wat de 59-jarige man uit Semlac terugkijkend op zijn avontuur in Enstone 'onrealistisch' noemt. 

"Iedereen binnen de Formule 1 wil gelijk succesvol zijn en helaas werkt het niet zo in deze sport. Ze wilden sneller winnen dan mogelijk was. Ik kon het niet eens zijn met een onrealistische planning. Als je dat namelijk wel doet, raakt iedereen binnen de kortste keren gefrustreerd. Ik had een realistisch plan en ik heb het gevoel dat ze een short-cut wilden nemen door het met iemand anders te doen", vertelt Szafnauer aan SiriusXM. 

Otmar Szafnauer Alpine
Foto: Alpine Media Pool

Ook vindt Szafnauer dat Renault te ongeduldig is geweest. "Ik had wat mensen overtuigd om naar Alpine te komen, maar helaas komt een gedeelte daarvan in de herfst dit jaar, een andere groep komt halverwege 2024 en een aantal zullen pas in 2025 voor Alpine werken. Dat probeerde ik ze uit te leggen. Soms moet je een stap achteruit zetten, voordat je meerdere stappen vooruit kan zetten en dat begrepen ze gewoon niet", aldus de Roemeen.

Lees ook: Felipe Massa: Verstappen zal tot 2026 domineren

Lees ook: Alfa Romeo wil zevende worden in WK

Lees ook: F1 aan Tafel: Zandvoort prooi voor Verstappen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden