Szafnauer: "Vettel worstelt met onvoorspelbare auto"

Vettel-aston-martin-portimao

Volgens teambaas Otmar Szafnauer heeft Sebastian Vettel het moeilijk met de instabiele achterkant van de auto. De auto is als gevolg daarvan onvoorspelbaar. Dat laat Szafnauer weten aan Motorsport.

De Duitser wist tijdens de eerste twee grands prix geen punten te scoren voor zijn nieuwe renstal, Aston Martin. Zijn teamgenoot Lance Stroll is dat al wel gelukt. Szafnauer geeft aan dat Vettel worstelt met de instabiele achterkant van de auto. Een factor die vaker voor problemen zorgde bij de 33-jarige en waar hij, tijdens zijn succesjaren bij Red Bull Racing, geen last van had.

"Hoe vaker je in zo’n auto rijdt, hoe meer je eraan kunt wennen"

"Vooral de achterkant van de auto is instabiel bij het ingaan van de bochten. Toch denk ik dat de onvoorspelbaarheid van de bolide het grootste struikelblok is", zei Szafnauer. "Als de auto steeds hetzelfde reageert, kun je tot het uiterste gaan. Maar als de bolide onvoorspelbaar is en je weet niet wat je kunt verwachten, denk ik dat dat het probleem is. Hoe vaker je in zo’n auto rijdt, hoe meer je eraan kunt wennen."

vettel-portugal-aston-martin-700x467
(c) Foto: Aston Martin F1

Volgens Szafnauer kan Vettel niet het maximale uit de auto halen omdat hij de auto niet kan vertrouwen. Door nieuwe onderdelen op de bolide te zetten, hoopt het team dat het vertrouwen bij Vettel terug zal keren.

"Er komen gedurende de komende raceweekenden nieuwe onderdelen op de auto om een ​​deel van de verloren downforce terug te krijgen", zegt Szafnauer. "We hebben een planning. Je zult bijvoorbeeld enkele verbeteringen zien tijdens de volgende race, en daarna zullen er ook enkele andere upgrades zijn."

Lees meer:

Marko: "Vettel had een sabbatical moeten nemen"

Gladheid asfalt Portimão baart Red Bull-coureurs zorgen

Tijdschema Grand Prix Portugal 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden