Tatiana Calderon doet waardevolle ervaring op bij Sauber-test

1920x1080-Tatiana-Calderon-Sauber-Fiorano-2018

In het weekend waarin de Duitse Formule 3-coureur Sophia Flörisch de krantenkoppen domineerde vanwege haar zware crash tijdens de race in Macau werkte in het Italiaanse Fiorano Tatiana Calderon een tweedaagse test af voor Sauber.

De 25-jarige Colombiaanse reed met de C32, de Sauber-bolide uit 2013, 202 ronden en klokte met 0.58’802’” haar snelste tijd. "De afgelopen twee dagen zijn zeer bevorderlijk geweest voor mijn ontwikkeling en ik heb waardevolle ervaring opgedaan", zei Calderon, die onder meer longruns en kwalificatiesimulaties afwerkte.

Eerste vrouw

Vorige maand zat Calderon ook al in een Sauber-bolide en reed 23 ronden, tijdens een promotie-evenement van de renstal op het circuit Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. Daarmee was de Colombiaanse de eerste vrouw sinds Susie Wolff in 2015 die achter het stuur zat van een Formule 1-bolide.

Calderon, die testcoureur is bij Sauber, komt momenteel uit in de GP3-series en wil volgend seizoen racen in de Formule 2, de klasse net onder de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen