Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing

WilliamsF1_39159_HiRes

Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing wegens een interne reorganisatie. Roberts was sinds juni 2020 in dienst bij de Britse renstal. Jost Capito neemt naast zijn rol als CEO ook de taken van Roberts over.

Roberts werd vorig jaar in juni aangesteld als directeur van F1-operaties bij Williams. In september werd hij interim-teambaas door het vertrek van de Williams familie. Nadat Jost Capito CEO werd kreeg Roberts in december definitief de rol van teambaas toegewezen.

Herstructurering

Sinds Dorilton Capital vorige zomer het team overnam, is er al langer een reorganisatie bezig binnen het managementteam van Williams. Ook Roberts zal het managementteam verlaten. Er komt geen directe vervanger voor Roberts, maar zijn werk wordt verdeeld onder Capito en technisch directeur Francois-Xavier Demaison. Demaison krijgt de verantwoordelijkheid over de verrichtingen in de fabriek en op het circuit , terwijl Capito de taken als teambaas op zich neemt.

WilliamsF1_39146_HiRes-700x467
Jost Capito / Foto: Williams Racing Photos

"Simon heeft een integrale rol gespeeld in het managen van de transitie tijdens de afgelopen twaalf maanden en ik wil hem bedanken voor zijn fantastische bijdrages tijdens die tijd", zei CEO Capito in een verklaring van Williams Racing.


Lees ook: F1 aan Tafel over Vettel, Gasly en circuit Paul Ricard

Lees ook: F1 aan Tafel over Pirelli en het bandenprobleem in Bakoe

Lees ook: Top 5: Coureurs en teambazen maken elkaar met de grond gelijk

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden