Teams pleiten voor meer testdagen 2022

0abf-54a0-d129-4e658be2e2f7_8a9be04caedcadde362ab6e159dcaed79af83101

Formule 1-teams geven aan volgend jaar meer testdagen nodig te hebben om zich op 2022 voor te bereiden. Dit jaar stonden er slechts drie testdagen op het programma. Deze werden van 12 tot en met 14 maart in Bahrein verreden. Om zich voor te kunnen bereiden op een jaar met veel wijzigingen gaf onder andere AlphaTauri-teambaas Franz Tost aan dat drie dagen niet genoeg zijn.

“Volgend jaar hebben we een compleet nieuwe auto. Ik geloof niet dat drie testdagen daarvoor genoeg zullen zijn”, liet Tost zaterdag weten. De teambaas werd bijgevallen door Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer: “Zoals Franz al aangaf, hebben we volgend jaar een compleet nieuwe auto en dat zal invloed moeten hebben op waar en hoeveel we volgend jaar testen.” Ook de aanwezige Alpine-directeur Marcin Budkowski denkt om die redenen ook dat ze meer dagen nodig zullen hebben dan in 2021.

SI202103121218_hires_jpeg_24bit_rgb_news-700x467
Foto: Scuderia AlphaTauri (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Weersomstandigheden

Er werd ook aan de teambazen gevraagd waar ze het liefste zouden testen. Andere jaren werden de wintertests georganiseerd in Barcelona. Tost geeft aan dat het weer in Barcelona eind februari, begin maart wel te wensen overlaat. “Barcelona is altijd lastig in deze tijd van het jaar. Het kan nat zijn en het kan er koud zijn. Vaak hebben we één dag regen en een temperatuur van 14 graden. Voor Formule 1 zijn dat geen optimale omstandigheden”, laat de Oostenrijker weten.

Over testen in Abu Dhabi en Bahrein is Tost altijd positief geweest, maar hij geeft toe dat de omstandigheden op vrijdagmiddag met een zandstorm ook niet optimaal waren.

Kostenplaatje belangrijk

Verder liet Tost weten dat er gedurende het seizoen zal worden besloten wat de plannen qua testen zullen worden voor 2022. “We moeten een goede balans vinden tussen het aantal testdagen en de kosten. Want 2021 zal geen goedkoop jaar worden, dus we zullen naar alle punten moeten kijken.”

Lees ook: Dag 3 wintertest Bahrein: Verstappen opnieuw snelste
Lees ook: Dag 2 wintertest Bahrein: Bottas snelste van de dag
Lees ook: Dag 1 wintertest Bahrein: Verstappen dominant

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden