Teleurstelling bij Aston Martin na kwalificatie in Miami

Aston Martin- Miami Grand Prix 2024- auto

Een teleurstellend resultaat voor het Aston Martin-team in Miami. Beide coureurs eindigen de kwalificatie in Q2. Fernando Alonso zal de race in Miami starten vanaf een teleurstellende vijftiende plaats, terwijl Stroll net buiten de top tien start vanaf de elfde positie. 

Sinds de start van het seizoen weet Aston Martin met Fernando Alonso elk raceweekend Q3 te bereiken tijdens de kwalificaties. Op het circuit in Miami blijkt de Spanjaard veel moeite te hebben met zijn auto. Zowel in de sprintkwalificatie als de kwalificatie voor de race wist teamgenoot Lance Stroll hem te verslaan. Hoewel het team tijdens de sprintkwalificatie op vrijdag nog wel SQ3 wist te bereiken en vanaf de zevende en achtste posities aan de sprintrace begon, lukte dit niet tijdens de kwalificatie voor de race op zondag. "We leken vandaag veel meer moeite te hebben in vergelijking met gisteren. We stonden gisteren op P7 en P8 en we halen nu Q3 niet," benadrukte Alonso na de kwalificatie bij Formula 1. "In mijn geval was het een vrij matige prestatie, P15 in Q1 en P15 in Q2, dus ik kon niet veel verbeteren." Het middenveld in de Formule 1 is dit seizoen erg aan elkaar gewaagd, zowel in de kwalificatiesessies als in de races. Kleine verschillen leiden al snel tot een tegenvallende startpositie. "We hebben wat veranderingen aangebracht van de sessie vanochtend tot nu. Kijkend naar de tijden zou ik zeggen dat het niet zo werkte zoals verwacht, maar dit is een sprintweekend en het is moeilijk; binnen twee tienden kun je op P8 of P15 staan, dus we zitten aan de verkeerde kant nu." Alonso verwacht het moeilijk te krijgen tijdens de race en richt zich op het verzamelen van data. "Ik denk dat het moeilijk zal zijn om punten te scoren in mijn geval. Ik denk dat Lance hopelijk een betere kans heeft; hij start op P11, dicht bij de punten, maar voor mij denk ik dat het leren van een paar dingen in racetempo de belangrijkste prioriteit zal zijn."

Beter resultaat voor Stroll

Lance Stroll laat dit weekend in Miami goede resultaten zien. De Canadees heeft tot nu toe in elke sessie zijn teamgenoot verslagen. Voor de race hoopt hij punten te kunnen scoren voor het team. "Het was erg krap tussen alle auto’s, maar het is jammer dat we Q3 hebben gemist," benadrukte hij in zijn gesprek met Formula 1. Net als Alonso liet Stroll een beter resultaat zien op vrijdag. "We waren vandaag niet competitief, dus we moeten ernaar kijken. Hopelijk kunnen we morgen proberen wat punten te scoren."

 

Lees ook: Verstappen na pole: "Het was niet het leukste rondje uit mijn carrière"

Lees ook: Sergio Pérez: ‘’Klein foutje in Q3 kostte me pole position’’

Lees ook: Charles Leclerc weet doel niet te behalen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden