Charles Leclerc weet doel niet te behalen

door Elvira Kieboom
Charles Leclerc auto Grand Prix van Australië

Charles Leclerc begint op de tweede positie tijdens de race in Miami. Ondanks dat hij alles gegeven heeft tijdens de kwalificatie weet hij Pole Position niet te bemachtigen. Hij heeft hiermee het doel dat hij voor zichzelf gesteld had na de Sprintrace dus niet behaald.

 

Tijdens de kwalificatie

De kwalificatie start niet goed voor Leclerc. Hij lijkt moeite te hebben met zijn auto en eindigt tijdens Q1 op de 7e positie +0,392 seconden achter Max Verstappen die op dat moment op 1 staat. Tijdens Q2 gaat het al een stuk beter voor de Monegask. Hij eindigt hier namelijk op de eerste positie. Zijn verschil met Verstappen die op nummer twee staat is +0,033 seconden. In Q3 weet de Ferrari coureur de tweede positie te bemachtigen en eindigt hij +0,141 seconden achter Verstappen en +0,073 seconde voor zijn teamgenoot Carlos Sainz.

 

 

Gevoel in de auto

Tijdens de laatste ronde was te zien dat Leclerc wat moeite had met de laatste sectoren. Zelf zegt hij het volgende over zijn gevoel tijdens deze kwalificatie: “Ik had het gevoel dat ik de limiet opzocht met mijn auto. Het zat allemaal erg dicht bij elkaar tot Q3. Het moment dat we alles gaven voor de laatste tiende van de ronde raakte we de banden kwijt in sectoren 2 en 3. Ze raakten namelijk erg oververhit. De eerste sector voelde erg goed", laat de coureur weten. Toch houdt hij hoop voor de race. “De race is lang morgen en vandaag hebben we laten zien dat we goede pace hebben. Dus ik hoop dat we Max morgen meer druk kunnen geven.”

 

Waar liggen de kansen?

Ook werd Leclerc gevraagd wat zijn strategie wordt voor de race: “We denken zeker dat er een goede kans ligt in bocht 1. Als die er niet is moet ik de DRS behouden. De DRS is erg machtig hier en als we die al verliezen in de eerste ronde dan is het moeilijk om daar weer in terug te komen. Dus we mogen de DRS zeker niet verliezen. Maar eerst komt de start. Deze ochtend hadden we zeker een goede start en ik zal morgen proberen om een nog betere te hebben.”

 

Lees ook: Sainz: "Circuit is op veel plekken verradelijk"

Lees ook: Verstappen blij met overwinning, maar weet dat er nog verbetering in zit

Lees ook: Charles Leclerc: "wou niet te veel risico nemen"

door Elvira Kieboom

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden