22-friday-brazil-2

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton om het kampioenschap is nog niet gestreden. In Mexico sleepte de Nederlander de overwinning binnen op een dominante wijze en in Brazilië wist Hamilton zich terug te vechten van een tiende positie naar de eerste plaats. Momenteel leidt Verstappen het kampioenschap met 14 punten voorsprong op Hamilton en met nog maar drie races op de planning betekent dit dat het nog alle kanten op kan gaan. Kortom, het Formule 1-seizoen van 2021 is spannender dan ooit. 

Ditmaal staat de coureurs een extra uitdaging te wachten aangezien de Grand Prix van Qatar voor het eerst in de Formule 1-geschiedenis verreden zal worden. Sinds 2004 wordt het Losail International Circuit in Qatar gebruikt voor de MotoGP, maar dit jaar mag ook de Formule 1 zijn debuut maken op het circuit. Hierdoor zullen de teams goed gebruik gaan maken van de vrije trainingen, om de baan zo goed mogelijk te leren kennen. Ter voorbereiding zullen de teams natuurlijk wel al geoefend hebben op de simulator.

Grand Prix van Qatar / Formule 1 2021 / Red Bull Racing / Mercedes AMG / Lewis Hamilton / Max Verstappen
Foto: Pirelli

Tijdschema Grand Prix van Qatar

Vrijdag 19 november
Eerste vrije training (VT1): 11.30 uur - 12.30 uur
Tweede vrije training (VT2): 15.00 uur - 16.00 uur

Zaterdag 20 november
Derde vrije training (VT3): 12.00 uur - 13.00 uur
Kwalificatie: 15.00 uur - 16.00 uur

Zondag 21 november
Race: 15.00 uur - 17.00 uur

Ook dit weekend zal Grand Prix Radio ervoor zorgen dat je géén enkel moment mist. Het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race is live te beluisteren via onze website en de Grand Prix Radio app. Daarnaast worden er liveblogs bijgehouden van alle momenten wanneer de coureurs in actie komen.

Lees ook: Ferrari loopt uit op McLaren in kampioenschap

Lees ook: Amber Brantsen naar Viaplay voor presentatie F1-uitzendingen

Lees ook: Zhou naar Alfa Romeo in 2022, Giovinazzi verlaat F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen