Toekomst Grand Prix Duitsland na 2018 onzeker

1920x1080-Hockenheimring-Grand-Prix-Duitsland-2016

Opnieuw wordt de Grand Prix van Duitsland bedreigd in zijn voortbestaan. Het is namelijk nog onduidelijk of de race ook na dit seizoen op de Formule 1-kalender blijft staan. Dat zegt directeur Georg Seiler van de Hockenheimring.

De Duitse Grand Prix keert dit seizoen na een jaar afwezigheid terug op Hockenheim, maar het contract loopt na de komende editie af. De circuiteigenaar en Liberty Media hebben nog niet met elkaar aan tafel gezeten om te praten over een nieuw contract.

Nog geen serieuze gesprekken

"Het is duidelijk dat er gepraat zal worden over de toekomst, maar serieuze gesprekken hebben nog niet plaatsgevonden", zegt Seiler in gesprek met Motorsport Magazin.

"Helaas kan ik niet zeggen of de dingen zich op een positieve manier zullen ontwikkelen. Ik kan alleen zeggen dat we ernaar streven om de Formule 1 voor Duitsland te behouden. Maar dat hangt af van vele factoren. We gaan en willen geen economische risico’s nemen. We gaan ons best doen, maar we kunnen niets garanderen."

Roulatiesysteem

De huidige deal werd gesloten met voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone. Door financiële problemen van zowel Hockenheim als de Nürburgring werd besloten om vanaf 2007 de Duitse Grand Prix tussen de circuits te rouleren. De organisatie van de Nürburgring kreeg het dermate financieel zwaar dat zij afzag van de Grand Prix in 2015 en 2017.

"Ze (Liberty Media, red.) kennen onze situatie en ze weten dat het niet makkelijk is om een Formule 1-race te organiseren op de Hockenheimring of Duitsland in het algemeen. Zowel de Nürburgring als de Hockenheimring verdienen een Grand Prix omdat het twee traditierijke circuits zijn. Het zou goed zijn als we zouden kunnen afwisselen. Maar het is niet aan ons om dat besluit te nemen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden