Toro Rosso haalt hard uit naar Renault

P-20171110-02104_news

Toro Rosso is op zijn zachtst gezegd niet blij met de uitspraken van Cyril Abiteboul. De racedirecteur van Renault legde de schuld van de problemen met de Renault-motoren bij het Italiaanse team.

Het team van Franz Tost heeft in reactie op die uitspraken een persbericht de wereld ingestuurd om het een en ander recht te zetten. Daarin staat onder andere te lezen: "Naar aanleiding van recente uitspraken van onze motorleverancier in de media, wil Toro Rosso graag het een en ander ophelderen. Het komt voor ons als een grote verrassing dat Cyril Abiteboul suggereert dat de motorproblemen teamgerelateerd zijn en de manier waarop het blok is geïntegreerd in de STR12".

abiteboul-700x466
Abiteboul in discussie met Red Bull-adviseur Marko (c) screenshot Ziggo Sport

Volgens Toro Rosso klopt hier niets van: "We willen duidelijk maken dat de problemen die wij in de afgelopen weken gekend hebben met de MGU-H niet zijn veroorzaakt door de manier waarop het motorblok is geïntegreerd in het chassis. Er is niets veranderd of gewijzigd gedurende het seizoen 2017, behalve een verbetering aan de koeling. Sinds de zomerstop heeft Toro Rosso te kampen met motorproblemen. Deze hebben het team al een hoop punten en zodoende een betere plaats in het constructeurskampioenschap gekost."

Toro Rosso weerlegt dus de kritiek van Renault en speelt de bal keihard terug: "Een van de redenen van de problemen is het feit dat er niet genoeg nieuwe onderdelen beschikbaar zijn. Toro Rosso moet constant onderdelen van de ene naar de andere power unit verplaatsen."

En of die beschuldiging nog niet genoeg is, besluit Toro Rosso de persverklaring met een blik op de stand in het kampioenschap. Daarin staan de Italianen zesde met 53 punten, terwijl Renault met 48 punten zevende staat. Toro Rosso zegt daarover: "We moeten niet vergeten dat we in gevecht zijn met Renault in het constructeurskampioenschap". Daarmee suggereert het juniorteam van Red Bull dat de Fransen mogelijk de beste onderdelen voor hun eigen auto's bewaren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen