Toto Wolff kritisch op F1 na 'slaapverwekkende' race

door Patrick Wuite
Start Bakoe

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat de Formule 1 niet zoveel aandacht moet leggen op het veranderen van het format en vindt dat de focus juist moet liggen op het verbeteren van het spektakel, na een weinig enerverende race in Azerbeidzjan. 

13 Inhaalacties. Dat was de schrale oogst van 51 rondes racen in Azerbeidzjan. En dat met een volgas-gedeelte van ruim 2 kilometer vanaf bocht 16 en twee lange DRS-zones. Afgelopen weekend lag de focus vooral op het nieuwe sprintformat met een extra kwalificatie op zaterdagochtend en een sprintrace op zaterdagmiddag. Maar de race op zondag viel behoorlijk tegen en was slaapverwekkend, concludeert Mercedes-teamchef Toto Wolff.

"Het was geen thriller", begint Wolff zijn relaas bij Motorsport.com. "Gewoon weinig inhaalacties, zelfs als je veel sneller was dan de auto voor je. Het was gewoon geen spektakelstuk. We moeten het weekend goed gaan analyseren als sport zijnde. Tuurlijk zullen er wat positieve punten zijn, maar het gaat uiteindelijk om het racen. De sport heeft mooie battles nodig. Het hoogtepunt op zaterdag was het gevecht tussen Verstappen en Russell, wat er hard aan toe ging. Niks daarvan hebben we op zondag gezien. Zelfs als je dicht op een andere auto zit, is inhalen moeilijk. We moeten echt op zoek gaan naar antwoorden, zodat we in de toekomst saaie races kunnen voorkomen", vertelt de Oostenrijker.

Sergio Perez overwinning auto Baku 2023

"We moeten vooral begrijpen waarom het geen enerverende race was", gaat hij verder. "We hadden twee auto's die aan de horizon verdwenen en vervolgens had je Ferrari, Aston Martin en Mercedes", aldus de Mercedes-teambaas.

Lees ook: Mercedes verlaat teleurgesteld Bakoe

Lees ook: Daniëlle Geel en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Carlos Sainz: Hele weekend geen vertrouwen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden