Toto Wolff woest over behandeling Esteban Ocon

jm1802se470

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft voor de camera’s van Sky Sports ongekend hard uitgehaald naar de 'verborgen agenda’s en leugens' in de Formule 1 die er voor zorgen dat Esteban Ocon volgend jaar waarschijnlijk geen stoeltje heeft.

De Franse coureur, onderdeel van het opleidingsprogramma van Mercedes, raakt vermoedelijk al na dit weekend zijn plaats bij Force India kwijt aan Lance Stroll. Diens vader redde Force India onlangs van een faillissement en wil graag zijn zoon doorschuiven. Sergio Perez lijkt zeker van zijn zaak naast Stroll, maar Ocon moet dus op zoek naar een ander team.

Voordat vorige maand bekend werd dat Daniel Ricciardo naar Renault verkast, leek het er op dat Ocon bij het Franse team onderdak zou vinden. Volgens Wolff lagen er twee maanden geleden zelfs twee contracten van twee verschillende teams klaar voor zijn pupil: "Het was slechts een kwestie van de beste verbintenis kiezen, maar uiteindelijk staat hij met lege handen omdat er mensen zijn die de ballen niet hebben om te doen wat ze zeggen. Wat er dit jaar in juli en augustus is gebeurd is ongelooflijk. Er zijn zoveel politieke spelletjes gespeeld; verborgen agenda’s en leugens", aldus de Oostenrijker voor de camera van Sky F1. "Niet alle goede jongens zullen volgend seizoen een zitje hebben en Esteban is er daar waarschijnlijk één van."

Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault, McLaren en Force India zitten volgend jaar vol. Alleen Haas, Sauber, Toro Rosso en Williams moeten nog knopen doorhakken. Haas lijkt door te gaan met Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Sauber heeft Kimi Raikkonen binnen als vervanger van Charles Leclerc en kiest naast de Fin vermoedelijk voor Marcus Ericsson of Antonio Giovinazzi. Bij Toro Rosso lijken Brendon Hartley, Sebastien Buemi en Daniil Kvyat de voornaamste kandidaten. En bij Williams is Sergey Sirotkin vrij zeker van een stoeltje en zou Claire Williams aansturen op een terugkeer van Robert Kubica, waardoor Ocon dus buiten de boot dreigt te vallen.

Toch houdt Wolff vast aan de Fransman. Hij is in tegenstelling tot eerdere berichten niet bereid om de banden met Ocon door te snijden mocht dat de Fransman een betere kans op een stoeltje bieden: "In geen miljoen jaar. Er komt een dag dat hij races en kampioenschappen zal winnen voor Mercedes."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen