Tsunoda krijgt steun van Pérez na moeilijke races

SI202106270155_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez heeft Yuki Tsunoda door zijn rookie-seizoen van de Formule 1 geholpen. Vooral tijdens een paar van zijn moeilijkerace weekenden is de Mexicaan een grote steun voor Tsunoda. 

Tsunoda kende een paar tegenvallende resultaten in de afgelopen races. Gelukkig eindigde hij als tiende in de Grand Prix van Stiermarken en kon zo eindelijk weer punten voor het team binnenhalen. Hij kon nog verder in de punten rijden maar er was een slechte radiocommunicatie, aldus Tsunoda. De peptalk van de Mexicaan doet de Japanner goed. "Sergio heeft me veel advies gegeven. Vooral na Frankrijk en Monaco stuurde hij me advies en positieve woorden. Het maakte me meer gemotiveerd, dus dank aan Sergio," zegt de jonge Japanner.

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"Maar ook Max Verstappen helpt me. We hebben vier coureurs van Red Bull en we hebben een goede band met elkaar." Hij zegt dat de positieve relatie tussen de coureurs hem helpt gemotiveerd te blijven. Ook kan Tsunoda rekenen op steun van teamgenoot Pierre Gasly. De twee coureurs hebben een goede relatie, ook buiten de baan. Hoewel hij vertelt dat hij niet direct advies krijgt van Gasly, gebruikt hij wel de data van de Fransman om er zelf beter van te worden. "Ik kijk naar hem om mezelf te verbeteren en te inspireren. Als er iets is dat ik kan overnemen, probeer ik het altijd."

Lees ook: F1 aan Tafel over Yuki Tsunoda en de druk op de tweede rijder

Lees ook: Bleekemolen: “Alleen met regen heeft Hamilton kans op winst”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden