24h Daytona-winnaar Renger van der Zande is jarig

door Coen Versteeg
3RAP1819

Tweevoudig 24h van Daytona-winnaar Renger van der Zande is jarig. De Nederlander mag alweer 35 kaarsjes uitblazen. Van der Zande begon in de karts, maar rijdt sinds zijn 17de in de autosport waar hij een aantal mooie resultaten heeft behaald. 

De mooiste resultaten heeft hij behaald in de 24 uur van Daytona. Van der Zande won de edities van 2019 en 2020 voor het team van Wayne Taylor Racing. Renger had tijdens deze edities niet de minste mannen als teamgenoot. Zo reed hij in 2019 met Kamui Kobayashi en voormalig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso en in 2020 reed hij met voormalig Indy 500-winnaar Scott Dixon en Kamui Kobayashi.

DxdulYFVAAECUdv-700x466
(c) Wayne Taylor Racing

Carrière

Renger begon, net zoals de meeste andere coureurs, in de karts. Daarna werd hij erg succesvol in de Formule Renault 2.0. Hij pakte in 12 wedstrijden; 4 overwinningen, 9 podiumplekken en 4 pole positions. Na dat succes reed de Nederlander in verschillende klassen zoals de GP3, Formule 3 en de DTM. Ook maakte hij onderdeel uit van het Mercedes AMG Driver Development Program. Zijn grote liefde in de autosport ligt bij de 24-uursraces. Hij heeft er al meer dan 20 gereden waaronder de 24 uur van Spa, de Nürburgring, Le Mans en Daytona. Zijn beste resultaten waren een tweede plek op Spa en de Nürburgring en 2 overwinningen op Daytona.

Sinds 2017 rijdt Renger in de IMSA waar hij goede resultaten boekt. In 38 races heeft hij 5 overwinningen behaald en 14 podiumplekken. Ook werd hij afgelopen jaar 2de in het kampioenschap.

Mislopen 3de Daytona-zege

Iets minder dan een maand geleden had Renger van der Zande de kans om een 3de Daytona-zege aan zijn lijst van prestaties toe te voegen. Helaas lukte dat niet door een klapband vlak voor tijd, terwijl hij dicht achter de kop zat. Door die klapband eindigde de race daar voor de Nederlander en moet hij zijn 3de Daytona-zege voorlopig nog even uitstellen.

Wij van Grand Prix Radio zijn benieuwd of Van der Zande die derde Daytona-zege in de toekomst binnen weet te slepen, en natuurlijk wensen wij hem een fijne verjaardag toe!
door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden